Ποιοί είμαστε


Η γέννηση του ομίλου Εικαστικών Τεχνών ΤΕΥ ΑΤΗΚ

Οι πρώτες σκέψεις για δημιουργία του Ομίλου Εικαστικών Τεχνών έγιναν περίπου τον Οκτώβριο του 2009 όταν εντελώς τυχαία σε μια συνάντηση αναφέρθηκαν κάποιοι συνάδελφοι στο χόμπι τους να ζωγραφίζουν, να ασχολούνται με αγιογραφία ή γλυπτική. Διερωτηθήκαμε λογικά, όταν μέσα σε ένα σύνολο των δέκα συναδέλφων βρεθήκαμε τέσσερεις που δημιουργούμε καλλιτεχνικά στον ελεύθερο μας χρόνο πόσοι άλλοι συνάδελφοι/δημιουργοί υπάρχουν. Είπαμε να το ψάξουμε λιγάκι περισσότερο και αν υπάρχει η αριθμητική βάση να σκεφτούμε την δημιουργία ενός ομίλου που θα φέρει τους καλλιτέχνες συναδέλφους πιο κοντά. Σε μόλις μερικές μέρες είχαμε εντοπίσει σχεδόν 30 συναδέλφους με καλλιτεχνικές ανησυχίες σε 5-6 διαφορετικά είδη τέχνης!
Δεν περιμέναμε ασφαλώς τίποτε άλλο, ξεκίνησαν όλες οι διεργασίες για την δημιουργία του Ομίλου με αίτηση στο ΤΕΥ-ΑΤΗΚ, με συγγραφή των κανονισμών του Ομίλου, σχεδιασμό του λογοτύπου μας, πρώτες σκέψεις για ιστοσελίδα, αιτήσεις στη Cytanet, εγγραφή του Domain Name μας και άλλα πολλά.
Σήμερα, μερικούς μήνες μετά ο όμιλος είναι γεγονός και κάνει την εμφάνισή του επίσημα ανάμεσα σε όλους τους συναδέλφους με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να ενταχθούν και να ενισχύσουν τη δράση του, είτε ως δημιουργοί είτε ως απλοί λάτρεις της τέχνης.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Όμιλος θα καταστεί ένα ζωντανό κύτταρο δημιουργίας και πολιτιστικής ανάπτυξης των μελών και των οικογενειών τους και που ευελπιστούμε ότι θα πολλαπλασιάζεται με την στήριξη των φιλότεχνων συναδέλφων.
Θα ήταν παράλειψη μας μεγάλη να μην αναφερθούμε στη στήριξη που είχαμε και έχουμε από το ΤΕΥ-ΑΤΗΚ σε αυτή μας την προσπάθεια. Το ΤΕΥ-ΑΤΗΚ αποτελεί για τους υπαλλήλους του Οργανισμού ευλογία και περηφάνια ταυτόχρονα, όχι απλά διότι προσφέρει στα μέλη του αλλά κυρίως γιατί δεν σταματά να βρίσκει νέους τρόπους να μας προσφέρει περισσότερα και με διαφορετικούς τρόπους. Τους ευχαριστούμε.Όραμα του Ομίλου

Όραμα του Ομίλου είναι να καταστεί ένα κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα συμμετέχουν ενεργά ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους ικανοποιώντας την δίψα τους για πολιτισμό αλλά και αναπτύσσοντας το ταλέντο τους και τις εικαστικές τους γνώσεις.Στόχοι του Ομίλου

Στόχοι του ομίλου είναι η γνωριμία, ψυχαγωγία και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και των οικογενειών τους αλλά και η γνωριμία με την καλλιτεχνική δουλειά του καθενός ξεχωριστά. Παράλληλα να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες ανάπτυξης του ταλέντου των μελών που ήδη ασχολούνται με κάποια από τις τέχνες αυτές αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε άλλους να ξεκινήσουν να ασχολούνται με αυτό που πάντα ήθελαν και δεν είχαν την ευκαιρία.
Ανάμεσα στους στόχους του Ομίλου είναι επίσης η ενημέρωση για εκθέσεις, διαλέξεις και άλλες εικαστικές δραστηριότητες στο κόσμο, στη Κύπρο και ειδικότερα την Λευκωσία, να γίνονται παρουσιάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, επισκέψεις σε χώρους εικαστικού ενδιαφέροντος και άλλα.
Από τους στόχους του Ομίλου δεν θα μπορούσε να λείπει η οργάνωση ομαδικών εκθέσεων έργων των μελών του, εκδήλωση που αποτελεί πάντα την κορύφωση της καλλιτεχνικής δράσης κάθε καλλιτέχνη.
Ξεκίνημα
Το όραμα μας
Οι στόχοι μας
 
Κανονισμοί ομίλου