Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ομαδική έκθεση των μελών του Ομίλου Εικαστικών Τεχνών του ΤΕΥ-ΑΤΗΚ. Η έκθεση έγινε στην αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία και εγκαινιάστηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 από τον Πρόεδρο του ΤEY ATHK, κύριο Κουδουνά παρουσία δεκάδων μελών του Ομίλου, φιλότεχνων συναδέλφων και πολλών φίλων.

Στην έκθεση πήραν μέρος 28 καλλιτέχνες, συνάδελφοι ή/και μέλη των οικογενειών τους εκθέτοντας συνολικά πέραν των 80 έργων διαφόρων τεχνοτροπιών. Την μερίδα του λέοντος είχαν οι πίνακες ζωγραφικής σε λάδι, ακρυλικό, κάρβουνο, κ.α. αλλά η παρουσία και άλλων μορφών εικαστικής δημιουργίας έδωσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην έκθεση. Είδαμε λοιπόν δημιουργίες σε Graphic Design, Μωσαϊκό, Γλυπτά σε πέτρα, από πηλό και από μέταλλο καταδεικνύοντας το εύρος των εικαστικών τεχνών με το οποίο ασχολούνται τα μέλη του Ομίλου και γενικότερα οι συνάδελφοι καλλιτέχνες.

Τόσο ο Πρόεδρος του Ομίλου όσο και ο Πρόεδρος του ΤΕΥ-ΑΤΗΚ τόνισαν στις ομιλίες τους πόσο σημαντικό είναι, τόσο για το ΤΕΥ όσο και για τον την Cyta γενικότερα, να παράγεται και να προβάλλεται ο πολιτισμός από το προσωπικό του Οργανισμού. Η στήριξη των Ομίλων του ΤΕΥ είναι επιβεβλημένη και θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, τόνισε ο κύριος Κουδουνάς, εφόσον αυτοί εκπληρώνουν τους στόχους του ταμείου, δηλαδή την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ήταν κοινή παραδοχή όλων των επισκεπτών της έκθεσης, ότι εντυπωσιάστηκαν τόσο από το μέγεθος της συμμετοχής αλλά και το επίπεδο των έργων που παρουσιάστηκαν. Δεν πέρασε απαρατήρητή η προσεγμένη παρουσίαση και η όλη οργάνωση της έκθεσης από τον Όμιλο, κάτι που ασφαλώς ήρθε ως επιβράβευση της σκληρής δουλειάς των τελευταίων μηνών τόσο από τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου αλλά και από απλά μέλη που είχαν σημαντικότατη συνεισφορά στην όλη οργάνωση.

Η πραγματοποίηση της έκθεσης ήταν στόχος του Ομίλου από της ιδρύσεώς του πριν ενάμιση περίπου χρόνο και η προετοιμασία για αυτή ξεκίνησε από το Φθινόπωρο του 2010. Το Συμβούλιο του Ομίλου ένιωθε την ανάγκη να προβληθεί η καλλιτεχνική κουλτούρα αλλά και το πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στον Οργανισμό γιατί είναι κάτι που αξίζει να αναδειχθεί αλλά και στη συνέχεια να αναπτυχθεί με όλους τους τρόπους.

Η πραγματοποίηση της Ομαδικής Έκθεσης εκπλήρωσε και τον στόχο της προβολής του Ομίλου σε όλο το Προσωπικό και ήδη αρκετοί συνάδελφοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στον Όμιλο, είτε ως καλλιτέχνες αλλά και πολλοί ως απλά φίλοι των τεχνών για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του.
Αναμονή λοιπόν για το επόμενο βήμα του Ομίλου Εικαστικών Τεχνών του ΤΕΥ-ΑΤΗΚ.