Ο Όμιλος Εικαστικών Τεχνών ΤΕΥ-ΑΤΗΚ συνεχίζει τις εξορμήσεις του σε χώρους εικαστικού ενδιαφέροντος στη Λευκωσία. Η τελευταία εξόρμηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010 με επίσκεψη σε τρείς αξιόλογες εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί.
Η εντυπωσιακή έκθεση της Ελένης Νικοδήμου στη Γκαλερί Γκλόρια ήταν ο πρώτος μας σταθμός. Στη παρουσία της Ελένης Νικοδήμου απολαύσαμε τα έργα της σε μια εικαστική προσέγγιση του φόβου. “Διάλεξε τον φόβο σου” ήταν ο τίτλος της έκθεσης με δεκάδες έργα να βγάζουν μέσα από τα χρώματα στο καμβά την αίσθηση των φόβων που όλοι οι άνθρωποι κουβαλούμε μέσα μας.
Στην Γκαλερί Αποκάλυψη ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Κύπριους ζωγράφους, ο Στας Παράσκος, έδινε τη δική του, πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική προσέγγιση στο θέμα “Χάραμα Νιότης”. Ο “αγρότης ζωγράφος”, όπως τον χαρακτήρισε η εφημερίδα Guardian, έδωσε ξανά δείγματα απλότητας με το πινέλο του όπως λίγοι ξέρουν να κάνουν.
Η εικαστική μας περιήγηση τέλειωσε σε μια ιδιαίτερη έκθεση 12 νέων δημιουργών στη Γκαλερί Όμικρον με τίτλο “Notes to self”. Η επανάσταση της νέας γενιάς καλλιτεχνών βρήκε στέγη στη Γκαλερί Όμικρον για να μας παρασύρει εκεί που μόνο οι νέοι καλλιτέχνες μπορούν, μέσα από την απόλυτη, ακόμα, ελευθερία τους και πριν απορροφηθούν στη δίνη των “πρέπει” και των “κανόνων” της ώριμης ζωής. Μια πραγματικά διαφορετική προσέγγιση, που απολαύσαμε κάποιες στιγμές με χαμόγελο για την πρωτοτυπία και την φαντασία και κάποιες στιγμές με θαυμασμό για τη τόλμη των νεαρών καλλιτεχνών.
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Ομίλου, οι εξορμήσεις που τόσο απολαμβάνουμε αποτελούν την πιο απλή και ουσιαστική μορφή δράσης του Ομίλου μας, τις απολαμβάνουμε και ασφαλώς θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι στις μελλοντικές εξορμήσεις μας θα έχουμε ακόμα περισσότερα μέλη και φίλους του Ομίλου στη παρέα μας, σε μια εικαστική πορεία που όλο θα διευρύνεται και θα εμπλουτίζεται με όμορφες καλλιτεχνικές στιγμές.